Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2010 18:19 - Кълбо
Автор: zl1a Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2357 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 28.12.2010 18:27


Светъл празник пак дойде, но всичко се обърка и света се преобърна, преобърна се за час с тъмни мисли и мрачен глас... Нямаше ги вече светлината, чудесата, добротата, а остана само тъмнината, празнината и лъжата. След този светъл празничен ден, ден на усмивки, прегръдки и щастливи часове, дойде здрача и се спусна мрак. Но, нейде там се бе скрило в тъмното едно - леко светещо мъничко кълбо... Колкото и по-голяма тама да бе, колкото и по-празно да бе и от лъжи само да беше заобиколено и да макар, да се чувстваше съвсем само, знаеше, че нов ден ще настъпи, ново утре пак ще дойде, знаше, че и утрото пак ще се покаже. Крепеше го надеждата това кълбо, макар да е съвсем само - там в мрака, само с лъжата и хиляди празни лица, навявайки му спомени за отминали беди, нещастия и злини... И пак седеше там в ъгала то - малкото кълбо. И час след час, нападаха го разни помисли, мисли и сенки и се чудеше то дали надежда вече има, а именно то се казваше "Надежда" и се сви кълбото още повече и загуби част от светлината си, вече лекичко миждукаше, когато настъпи утрото. Утрото, което му донесе радост, макар и да не можеше да я покаже в мрака в този същия мрак, който лека по-лека се разсейваше под напористие снопи светлина... Светлина, която Надеждата дочака и не огасна. Светлината, която му даде ново начало, нови дни и нови шансове... И кълбото вече знаеше, че каквото и да става не трябва да се предава, защото бе наречено "Надежда", надеждата, която крепеше всички, надеждата, която бе последната стена пред мрака...



Гласувай:
3



1. анонимен - KALTIN
25.05.2012 22:20
Според тенгрианската митология първите алпи слезли на Земята в Чулман Арал (“Сребърния Остров”), който се намирал в Северния Океан (Чулманско Море). Това било обиталището на първоначалната божествена раса (Арктида или Арктогея). Като отражение на тяхното съществуване на планетата, в тъмните, горещи и задушни земи на Юга (Гондванския материк) от животните възникнали низшите раси на убърите (“потомци на злите духове”).
В определен момент група ренегати се спуснали на Юг и, заселвайки се там, поставили началото на една девиантна цивилизация - тази на дивовете (тъмните алпи). Обитавайки една страна на материално изобилие, те постепенно изоставили простия суров живот на своите предшественици от Севера започнали да ценят най-вече външното благополучие и “удобството” - принципа на всеки упадък. За да устроят живота си по-“удобно”, те изобретили редица хитроумни приспособления (някои от които днес са преоткрити от изроденото човечество не без демонична инспирация), като в това число генетично модифицирали някои от заловените убъри в раса от високоинтелигентни слуги (“децата на Земята”). Постепенно те придобили красота от придаденото им божествено подобие и от кръстосването им с алпите (“синовете на Небето /Тангра/”) възникнали човеците, които за разлика от животинските си предци, надарени единствено с животинска душа (орек), били носители на божествен дух (сюр), под влиянието на който развили безсмъртна душа (кут). Така човечеството представлявало по същество една смесена раса, която първоначално била управлявана от елбирите (херои, “полубогове”) - потомци на последните алпи и смъртни жени. Те постепенно се придвижвали на Юг и заселвали земната суша, войвайки ожесточено със свирепите убъри. Впоследствие дивовете многократно се опитвали да унищожат човешкия род, но управляващите Земята светли алпи решили, че на новата раса следва да бъде даден шанс.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zl1a
Категория: Лични дневници
Прочетен: 89074
Постинги: 34
Коментари: 35
Гласове: 125
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. :))